Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πάμε όλοι απεργία!?

Και εκεί που γυρνούσα αμέριμνος από την δουλίτσα μου να σου και μία είδηση μέσα στο τρένο. Απεργία! Για αύριο και μεθαύριο λέει έχουν προγραμματιστεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα και 9 με 12 το βράδυ. Την Τετάρτη η στάση εργασίας είναι 5ωρη από τις 12 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα κινηθούν οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ δεν θα λειτουργήσει και του τμήμα του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο, καθώς η λειτουργία της συγκεκριμένης υποδομής ανήκει στον ΟΣΕ.

Οι συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, οφείλονται στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας.
  ΜΠΟΜΠΟΝΙΑ ΥΠΟΠΟΤΑΜΟΥ!

Ο κάθε πικραμένος σε αυτήν την χώρα κάνει απεργία και όποιον πάρει ο χάρος. Φορτηγατζήδες, γιατροί, δικηγόροι, ιερόδουλες, οι μόνοι που δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως είναι οι απατεώνες και τα κορόιδα .

Ναι όποιος έχει άμεση σχέση με το δημόσιο (δλδ όλους εμάς!) γ@μεί και δέρνει! (Δλδ εμάς!). Είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει εφεύρει την πατέντα να πληρώνει σοσιαλιστικά τον δημόσιο υπάλληλο και να τα παίρνει καπιταλιστικά από τον ιδιωτικό χαμηλόμισθο και τον συνταξιούχο!  Είναι που είναι η κατάσταση για τον γάϊδαρο. Είναι που είναι τα μέσα σαν ταινία τρόμου παιγμένη ανάποδα, βασανίζεται που βασανίζεται ο μέσος φουκαρίδης με την παλιοκοινωνία της ρεμούλας και του ρουσφετιού όπου όλα είναι μία παρωδία, σκάει και ο ενοχλητικός παράγων άρρωστος συνδικαλισμός και μας στέλνει στο χωράφι με τα ραδίκια μία ώρα αρχύτερα!


Οι τετραπέρατοι πολιτικοί μας μοίραζαν  θέσεις στο δημόσιο σαν καραμέλες και τώρα μας πιάνει τον πισινό και απαιτεί δικαιώματα ο κάθε πεταμένος δυσκοίλιος που μπήκε με μέσο στο δημόσιο και φυσικά είναι πιο άχρηστος και από το βιβλίο μου ‘ Πώς να αρμέξετε πασχαλίτσα ενώ κοιμάται Vοl 2’  

Δεν λέω πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το ίδιο άχρηστοι φυσικά. Κάποιοι είναι και λιγότερο από ότι φαίνεται. Η πικρή αλήθεια όμως είναι μία! Οι 2 στους 3 δημοσίους υπαλλήλους είναι κονσέρβες! ΝΑΙ πως το λένε άχρηστοι, κουδούνια, ντακότες!

Δεν κάνουν τίποτα και μας στοιχίζουν κάθε χρόνο έναν σκασμό λεφτά! Και ρωτάω. Γιατί ρε σαρδανάπαλε να σε πληρώνω για άνθρωπο από την στιγμή που έρχομαι στο γραφείο της υπηρεσίας που δουλεύεις και μου συμπεριφέρεσαι σαν να είμαι μεταλλαγμένος με τσουτσούνι για μύτη και μεταδοτική ασθένεια; Για ποιο λόγο σπουδάζω εγώ τον κεφτέ τον γιο σου; Και γιατί πληρώνω εγώ ρε; Για να πηγαίνεις στην 13:20 για ψώνια με την γυναίκα σου; Έχεις πάρει χαμπάρι πως ζεις σε κοινωνία και δεν υπάρχει μόνο το τομάρι σου; Αν ήταν ο κάθε ένας να κάνει του κεφαλιού του γιατί έτσι του κατέβηκε στη γκλάβα και επειδή μπορεί, τότε γιατί να μην μαζευτούν όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες που τραβάνε τα πάθη του Jesus από τους παπάρες να κάνουν Σύλλογο Ταλαιπωρημένων και να διεκδικήσουν το δίκιο τους με το να τους σπάσουν τα κεφάλια; Τότε τι θα λένε; Και πριν αγαπητέ αλλά παρόλα αυτά καθυστερημένε φίλε δήθεν κομουνιστή μου πετάξεις επιχειρηματάρα του style ναι αλλά αν δεν ήταν αυτός εμείς…

STOP! Ξεκαθαρίζω από τώρα πως μπορώ να ακούσω όλες τις απίθανες εκδοχές για το πώς ανατινάχτηκε το Chalenger ή για το αν μπορεί να αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει στον εγκέφαλο η Λουκά και γενικά πολλές ανοησίες αλλά τις παρατραβηγμένες παπάτζες μερικών δήθεν κομουνιστών δεν διατίθεμαι να τις ακούσω με τίποτα!

Δεν είμαι ούτε κομματόσκυλο ούτε δεξιός ούτε αριστερός και δεν είμαι με κανέναν πολιτικομούρη! Γνωρίζω όμως πως οι δήθεν κομουνιστές μερικές φορές είναι πιο βλάκες και από μία σκάφη γεμάτη κατσαρίδες. Ακριβώς γιατί έχουν την μοναδική άποψη που υπάρχει και μοιάζει να έχει επιχειρήματα μόνο που αντί να δουν την ουσία κοιτάνε την δήθεν επανάσταση. Όχι σύντροφε αγωνισταρά το να κάνεις απεργία όταν είσαι γιατρός ή αστυνομικός ή υπάλληλος Συγκοινωνίας δεν αποτελεί δικαίωμα σου και σίγουρα δεν φέρνει επανάσταση.


Αν είσαι η ΕΡΤ χεστήκαμε πατόκορφα. Έτσι και αλλιώς δεν σε βλέπει ούτε ο πρωθυπουργός. Αν είσαι όμως η ΔΕΗ τότε τα πράγματα αλλάζουν. Η ενέργεια και η συγκοινωνία είναι βασικές υπηρεσίες σε μία χώρα και όσο Ελλάδα και αν είναι δεν πρέπει να κοπούν ποτέ! Ο λαός σου εμπιστεύτηκε το εργοστάσιο για να του έχεις ρεύμα και σε πληρώνει για αυτόν τον λόγο. Επίσης σου εμπιστεύτηκε τα μέσα συγκοινωνίας για να μπορεί να μετακινείται ανθρώπινα. Όταν εσύ κάνεις απεργία το μόνο που χτυπάς είναι η κοινωνία που δεν φταίει σε τίποτα και τραβά τα ίδια και χειρότερα από σένα και ακριβώς από τις ίδιες ανίκανες και γραφικές μπουγελόφατσες που μας έκατσαν στον σβέρκο.

Έτσι ο υπάλληλος δεν θα πάει στην δουλειά θα τον απολύσει το αφεντικό του (γιατί δεν θέλει και πολύ) και εσύ θα φας έναν κουβά σκατά προς ικανοποίηση της τροφικής αλυσίδας! Τέτοιου είδους απεργίες δεν είναι δικαίωμα κανενός μάγκα μου αλλά κατάχρηση εξουσίας και θα έπρεπε να τιμωρούνταν από τον νόμο.

Όχι δεν είναι χούντα χοντρέ, το λένε Δημοκρατία. Και έχει κανόνες. Κάποτε θα πρέπει να μάθεις πως λειτουργεί μία κανονική κοινωνία με κανονικούς ανθρώπους και όχι κομπλέξες πικραμένους, και να σταματήσεις να είσαι το ιδανικό πρόβατο του κάθε εξουσιολάγνου τουλουμποφάγου επειδή έχεις την ελπίδα να σε βολέψει σε μία θεσούλα στο δημόσιο. Ο πόλεμος τελείωσε! μπορείς να τα καταφέρεις και αλλιώς σταμάτα να κλαίγεσαι.

Επίσης βλακώδες είναι και το επιχείρημα του style αυτό μπορούν να κάνουν για να ακουστεί το δίκιο τους κλπ… όχι ρε δεν μπορείς να κάνεις μόνο αυτό και εν πάση περιπτώσει κόψε τον λαιμό σου και βγάλε άκρη γιατί το πρόβλημα με τα χρωστούμενα δεν στο δημιούργησα εγώ και φυσικά δεν πρόκειται να στο λύσω. Συνεχίζω όμως να σε πληρώνω σαν κόπανος παρόλο που καθυστερείς τα δρομολόγια και το ανακοινώνεις στην μέση της διαδρομής. Συνεχίζω να σε πληρώνω παρόλο που το τρένο βρομάει σαν στομάχι και παρόλο που το εισιτήριο στοιχίζει το ίδιο για μένα και για τον θεό.

Το να μου ξεκινάς απεργίες για τέτοια ζητήματα (και ενώ έχεις την φωλιά σου καραχεσμένη του κερατά) είναι το λιγότερο επιπόλαιο από την στιγμή που έχεις άλλα μέσα να πιέσεις καταστάσεις και μπορείς να το κάνεις χωρίς να *ΜΠΙΠ* την γιαγιά που θέλει να πάει για την καθιερωμένη κωλονοσκόπιση.  

Θα μπορούσες ακόμα και εσύ φίλε φορτηγατζή να μην σκας σαν τσόγλανος του δημοτικού τα λάστιχα του ιδιωτικού φορτηγού επειδή σου φάγανε το μπιφτέκι αλλά ας μην ξεχνάμε πως είσαι ουρακοτάγκος και φυσικά θα το κάνεις γιατί έτσι νομίζεις πως κάνεις καλό σε σένα και τους δικούς σου και θα σε κάνουν και ήρωα! Στην ουσία μόνο κακό κάνεις, προκαλείς ατυχήματα και εξαγριώνεις και περισσότερο τον κόσμο που σε ξέρει. Τα μέτρα περάσανε και η άδεια θα πέσει και το επάγγελμα θα ανοίξει και εσύ θα φας τα μούτρα σου με το ξεκίνημα της νέας σου καριέρας. Τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς δηλαδή;

Λοιπόν το να υπερασπίζεσαι την φατρία σου μπορεί να είναι από μία άποψη respect αλλά πλέον αυτή η λογική ανήκει στην Μεταβυζαντινή εποχή! Πλέον το παίζεις ευρωπαίος και μου κουνιέσαι για κοινωνικός αγωνιστής. Με την δική σας λογική αν οι ένοπλοι ήτανε συνδικαλισμένοι θα έπρεπε να βομβαρδίσουν την Ελλάδα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους; Αν αυτό είναι το μόνο μέσο για να ακουστούν γιατί όχι ε;

Όσο για τον σιδηρόδρομο είναι μπουρδelo με πατέντα και το ξέρουν όλοι. Αν έχει σκοπό ο υπουργός να το φτιάξει ας το κάνει επιτέλους να πληρώνουμε ανθρώπινο εισιτήριο για την αξία της διαδρομής και όχι για τον μισθό του τεμπέλη. Να διώξουν τους χαραμοφάηδες και να μείνουν αυτοί που γουστάρουν να είναι τίμιοι και φρόνιμοι και ας είναι από όπου σκατά θέλουνε δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε ποτέ ρατσιστές.

Όσο για τον εξυπνάκια που τρώγεται πως θα χάσει την θεσούλα του εγώ το δηλώνω ανοικτά! ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ! Ξέρω και ξέρεις πως μπήκε εκεί με μέσον. Επίσης είμαι σίγουρος πως τουλάχιστον τους μισούς από εσάς μόνο που δεν σας έχουν φτύσει όταν ζητήσατε εισιτήριο από τον κισσέ. Όταν μπήκε αυτό το βύσμα με μέσον κάποιος άξιος έχασε την δουλειά του. Και φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για τον ΟΣΕ....

Επομένως γιατί να τον λυπηθώ; Και γιατί να τον λυπηθείς και εσύ όταν για να βγάλεις το μεροκάματο τρως το μπινελίκι με το φτυάρι από το αφεντικό σου και δεν έχεις δικαίωμα να κατουρήσεις επί 12 ώρες και ο άλλος ο βολεμένος αντί να έρθει να συζητήσετε για το τι μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί (γιατί ναι ρε είναι σε θέση που του το επιτρέπει κάτι τέτοιο!) για  να ανατρέψετε την κατάσταση για χάρη της κοινωνίας, να σου τραβά μια απεργία για να πληρώσεις εσύ την νύφη. Γιατί έτσι και αλλιώς εσύ την πληρώνεις!   

Οι καινούριες εποχές θέλουν άξιους ανθρώπους και όχι τεμπέληδες και βύσματα. Επίσης πρέπει να σταματήσει η λογική της κλίκας και της φατρίας. Δεν είμαστε συμμορίες είμαστε κοινωνία! (wanna beok) Αν οι αλλαγές γίνουν σωστά οι άξιοι που δουλεύουν στον ΟΣΕ (και δεν είναι λίγοι) θα μείνουν και οι άχρηστοι θα πάρουν την μπεμπέ και δρόμο… Γι’ αυτό μην αγχώνεστε και πολύ. Αλλά επειδή ζούμε στο Ελλάντα όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αλλαγή…

Άντε καλό κουράγιο..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου